Sociálně psychologické aspekty prevence před kyberkriminalitou v organizaci - Morgenstern, Maria; Kašparová, Eva, 1958-; Linkeová, Romana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kybernetické kriminality v organizaci. Konkrétně se zaměřuje na sociální inženýrství, při kterém podvodníci útočí na nejslabší článek zabezpečení organizace – na zaměstnance. V teoretickém základu jsou definovány pojmy kybernetické kriminality a sociálního inženýrství. Dále je pojednáno o psychologických aspektech útoku a základních preventivních krocích. Praktická část práce je zaměřena na rozbor instruktážních a výcvikových materiálů vybrané firmy, který si klade za cíl zjistit efektivitu používaných metod. V závěru práce jsou předložena možná řešení pro změnu procesu školení ve vybrané organizaci.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses