Role projektové kanceláře v hybridním prostředí ve vybrané společnosti - Kovář, Pavel (2020)
Diplomová práce má aplikační charakter s využitím kvalitativního výzkumu. Hlavním cílem diplomové práce je navržení koncepce projektové kanceláře pro hybridní projektové prostředí organizace Logio s. r. o., ve které se používají tradiční, agilní a hybridní projektové přístupy. Vliv těchto moderních přístupů na roli projektové kanceláře zatím není, jak autor diplomové práce zjistil z provedené rešerše, v odborné literatuře dostatečně popsán. Pro splnění cíle diplomové práce autor nejprve uskutečnil kvalitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření na mezinárodní úrovni (n = 119), které odhalilo možné dopady moderních projektových přístupů na roli projektové kanceláře. Autor dále uskutečnil sérii rozhovorů s výběrovým vzorkem ředitelů (n = 5) projektových oddělení v Logio s. r. o. a druhé dotazníkové šetření, jehož respondenty byli zaměstnanci této organizace (n = 29), s cílem identifikovat jejich nároky a požadavky na projektovou kancelář. Výzkumem získaná data byla využita pro vytvoření implementačního modelu, jehož prostřednictvím je navržena vhodná projektová kancelář pro Logio s. r. o.