Role projektové kanceláře v hybridním prostředí ve vybrané společnosti - Kovář, Pavel; Hrůzová, Helena, 1954-; Hausmann, Oto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce má aplikační charakter s využitím kvalitativního výzkumu. Hlavním cílem diplomové práce je navržení koncepce projektové kanceláře pro hybridní projektové prostředí organizace Logio s. r. o., ve které se používají tradiční, agilní a hybridní projektové přístupy. Vliv těchto moderních přístupů na roli projektové kanceláře zatím není, jak autor diplomové práce zjistil z provedené rešerše, v odborné literatuře dostatečně popsán. Pro splnění cíle diplomové práce autor nejprve uskutečnil kvalitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření na mezinárodní úrovni (n = 119), které odhalilo možné dopady moderních projektových přístupů na roli projektové kanceláře. Autor dále uskutečnil sérii rozhovorů s výběrovým vzorkem ředitelů (n = 5) projektových oddělení v Logio s. r. o. a druhé dotazníkové šetření, jehož respondenty byli zaměstnanci této organizace (n = 29), s cílem identifikovat jejich nároky a požadavky na projektovou kancelář. Výzkumem získaná data byla využita pro vytvoření implementačního modelu, jehož prostřednictvím je navržena vhodná projektová kancelář pro Logio s. r. o.
Vedoucí práce: Helena Hrůzová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses