Pouliční fotografie - Sivoková, Kateřina (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou pouliční fotografie. Cílem práce je jednoznačné určení definice tohoto žánru, rozdělení do dílčích druhových kategorií a stanovení obecných pravidel, principů a rad pro tvorbu pouličních fotografií. V práci je vycházeno z odborné literatury, autorčiných osobních zkušeností a v neposlední řadě z analýzy děl významných pouličních fotografů. Praktická část se skládá z autorčiny vlastní tvorby, která je doplněna o analýzu tvorby amerického pouličního fotografa Elliotta Erwitta. Tato díla jsou navzájem konfrontována a jsou na nich názorně doloženy poznatky z teoretické části. Práce slouží jako ucelený přehled a strukturalizace pouliční fotografie, kterou může následně čtenář využít pro rozvoj vlastní tvorby.