Pouliční fotografie - Sivoková, Kateřina; Krsek, Libor, 1979-; Pelikán, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou pouliční fotografie. Cílem práce je jednoznačné určení definice tohoto žánru, rozdělení do dílčích druhových kategorií a stanovení obecných pravidel, principů a rad pro tvorbu pouličních fotografií. V práci je vycházeno z odborné literatury, autorčiných osobních zkušeností a v neposlední řadě z analýzy děl významných pouličních fotografů. Praktická část se skládá z autorčiny vlastní tvorby, která je doplněna o analýzu tvorby amerického pouličního fotografa Elliotta Erwitta. Tato díla jsou navzájem konfrontována a jsou na nich názorně doloženy poznatky z teoretické části. Práce slouží jako ucelený přehled a strukturalizace pouliční fotografie, kterou může následně čtenář využít pro rozvoj vlastní tvorby.
Vedoucí práce: Libor Krsek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses