Připravenost subjektů na českém trhu práce na proces digitalizace - Striežencová, Lucia; Palíšková, Marcela, 1961-; Němec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá připraveností subjektů na českém trhu na proces digitalizace. V teoretické části je popsán Průmysl 4.0, jehož je digitalizace důležitou součástí, a je zde uvedena rovněž historie předcházejících průmyslových revolucí, na něž navazuje. Kromě charakteristiky Průmyslu 4.0 je také popsána role firem v něm. Dále se již práce věnuje samotné digitalizaci, vymezení s ní souvisejících základních pojmů a popsání pro ni nutných technických předpokladů. Významný díl teoretické části práce je věnován dopadům digitalizace na trh práce a na vzdělání.V praktické části práce je prováděna analýza jednotlivých ukazatelů vypovídajících o připravenosti domácností, jednotlivců a firem na proces digitalizace. Analýza vychází ze sekundárních dat pocházejících především z databází Českého statistického úřadu a Eurostatu. V rámci jednotlivých ukazatelů je nejprve ve většině případů zkoumán jejich časový vývoj a popsána současná situace, dále dochází k jejich mezinárodnímu srovnání s ostatními státy Evropské unie. Získané poznatky, spolu s případnými doporučeními ke zlepšení připravenosti v rámci jednotlivých ukazatelů, jsou shrnuty v závěru práce.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses