Vnímání městského veřejného prostoru v Přelouči - Steklá, Martina (2020)
Diplomová práce se zabývá teorií města, veřejným prostorem, prostorovým plánováním a občanskou participací. Cílem práce je hloubkově analyzovat veřejný prostor města Přelouče, jeho vnímání uživateli a míru zapojování veřejnosti do městského prostorového plánování. Pro výzkum byla využita participativní metoda mentálního mapování, pomocí které byl vytvořen kolektivní obraz města Přelouče, pocitová mapa a mapa pravidelných cest. Hlavním přínosem práce je její využitelnost v prostorovém plánování města a na podporu občanské participace.