Analýza časových řad imigrace do ČR v letech 1954-2018 - Alchinbekova, Dilda; Helman, Karel; Šimpach, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Ve své bakalářské práci se zabývám analýzou měsíčních časových řad počtů imigrantů do ČR od roku 1954 až do roku 2018. Data jsou k dispozici na stránkách Českého statistického úřadu (ČSÚ). Porovnávám také, z hlediska úrovně a vývojových tendencí, roční časové řady imigrantů do České republiky z různých států s časovými řadami imigrantů do Evropské unie (EU) od roku 1992. Tato data jsou k dispozici na stránkách Eurostatu. Hlavní otázkou, nad kterou se zamyslím, je, proč lidí chtějí migrovat a hlavně proč lidí migrují do České republiky.Dalším cílem práce je zjistit, zda měsíční časové řady obsahují sezónní složku, tj. jestli počet imigrantů závisí na konkrétní sezóně (na konkrétním měsíci). Budu se věnovat i analýze roční časové řady (pohybu) imigrantů ze států, které jsou hlavními zdroji migračního pohybu do České republiky (ČR).
Vedoucí práce: Karel Helman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses