Analýza zaměstnanosti v zemích EU - Moravcová, Veronika (2020)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat vývoj zaměstnanosti ve státech Evropské Unie za období let 2005 až 2019, posoudit míru zaměstnanosti pomocí grafů a popisných statistik, srovnat míru zaměstnanosti Evropské Unie jako celek, České republiky a Německa za rok 2019. U státu vymezených geograficky je zjišťována variabilita výsledků, průměrná míra zaměstnanosti a testován rozdíl středních hodnot skupin. Pomocí regresní analýzy je měřena závislost specifických měr zaměstnanosti na faktorech, které zaměstnanosti ovlivňují – HDP a nejvyšší dosažené vzdělání. Data použita v této bakalářské práci byla všechna získána z databáze Eurostatu a zpracována v programu MS Excel, Eviews a R.