Analýza zaměstnanosti v zemích EU - Moravcová, Veronika; Blatná, Dagmar; Malec, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat vývoj zaměstnanosti ve státech Evropské Unie za období let 2005 až 2019, posoudit míru zaměstnanosti pomocí grafů a popisných statistik, srovnat míru zaměstnanosti Evropské Unie jako celek, České republiky a Německa za rok 2019. U státu vymezených geograficky je zjišťována variabilita výsledků, průměrná míra zaměstnanosti a testován rozdíl středních hodnot skupin. Pomocí regresní analýzy je měřena závislost specifických měr zaměstnanosti na faktorech, které zaměstnanosti ovlivňují – HDP a nejvyšší dosažené vzdělání. Data použita v této bakalářské práci byla všechna získána z databáze Eurostatu a zpracována v programu MS Excel, Eviews a R.
Vedoucí práce: Dagmar Blatná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses