Umělé světlo v audiovizuální komunikaci - Všetička, David (2020)
Práce je zaměřena na nejdůležitější poznatky v oblasti umělého osvětlování v audiovizuální komunikaci a jejich využití v praxi. Teoretická část seznamuje především s technickými fakty, tedy vlastnostmi světla a osvětlovací technikou. Následně shrnuje základy umělého osvětlování, kdy definuje hlavní osvětlovací složky a věnuje se problematice osvětlování podle velikosti záběru a různé světelné atmosféry. Praktická část detailně popisuje postup při osvětlování konkrétních audiovizuálních děl od návrhu přes přípravu až po natáčení.