Brain-hacking v mobilních aplikacích - Nguyenová, Thi Phuong Anh; Sigmund, Tomáš; Procházka, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce "Brain-hacking v mobilních aplikacích" se zaměřuje na rostoucí problematiku závislosti na mobilních telefonech. Poukazuje na způsoby, kterými společnosti podvědomě podněcují uživatele k trávení co nejvíce času u jejich mobilní aplikace. V teoretické části jsou shrnuty základní informace o brain-hackingu, jeho historii, vývoji a současném stavu. Je zde popsán proces formování zvyku v mozku, proč si zvyky vytváříme a jaký mají vliv na naše každodenní činnosti. V druhé kapitole jsou uvedeny příklady metod, které využívají tyto poznatky v mobilních aplikacích. Třetí kapitola je zaměřena na předpoklady k ovlivnění uživatele a jaké mohou být následky při úspěšné aplikaci metod. Záměrem je přiblížit, jak a proč tento koncept funguje, jaké negativní dopady může na uživatele v dlouhodobém horizontu mít a jak se jim vyvarovat. Aplikační rovina se zaměřuje na zhodnocení výsledků vybrané skupiny dobrovolníků. Výsledek šetření vykresluje profil uživatele mobilní aplikací, jeho preferencí, stráveného času a následné shrnutí poznatků. Dále obsahuje srovnání výsledků po aplikování preventivních metod.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses