Systém veřejné osobní dopravy v Bratislavském kraji - Krajčovičová, Kristína (2020)
Cílem této práce je zhodnotit stav veřejné osobní dopravy v Bratislavském kraji analyzováním dopravní infrastruktury. V této práci je popsán současný stav a situace veřejné osobní dopravy v Bratislavském kraji. Model dopravy v tomto kraji byl založen ze zkušeností a poznatků osobní veřejné dopravy v jiném kraji. Práce rovněž poskytuje podrobnou dopravní infrastrukturu Bratislavského kraje s poukázáním na hlavní nedostatky zejména v plynulosti cestování, nedostatečné síti tramvajových linek, dálnic a rychlostních cest nebo vyhrazených jízdních pruhů pro taxi služby a autobusové linky. I přes rozbor těchto nedostatků tato práce také bere na vědomí úsilí města Bratislavy a okolních obcí v kraji snahu o zlepšení pohodlí cestujících během cesty, přidávání nových služeb, dokončení silničního okruhu kolem hlavního města a mnoho jiného.