Bezpečnost silniční osobní dopravy v České republice - Žurman, Jiří; Zelený, Lubomír; Dvořák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Hlavním cílem této diplomové práce je zohlednění moderních bezpečnostních prvků v silniční osobní dopravě, které mohou snížit úroveň nehodovosti či alespoň snížit důsledky dopravních nehod. Úvodem je stručně popsán současný stav silniční infrastruktury v České republice. V práci je zanalyzována nehodovost na českých silnicích za posledních jedenáct let a také nejčastější příčiny dopravních nehod. Praktická část se zabývá zvyšováním bezpečnosti v rámci silniční osobní dopravy, které je možné dosáhnout za pomoci moderních bezpečnostních prvků v osobních automobilech a také díky inovování silniční infrastruktury. V diplomové práci jsou popsány jak průkopnické bezpečnostní prvky v osobních automobilech z minulosti, současnosti, ale i bezpečnostní systémy, které chystají automobilky do svých vozů do budoucna. Hlavním tématem v této oblasti je zejména autonomní řízení vozidel.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses