Firemný image a komunikácia spoločnosti L´Oréal - Mesárošová, Natália (2020)
Diplomová práca je zameraná na firemný image a komunikáciu spoločnosti L'Oréal. Cieľom je analýza jednotlivých zložiek firemnej identity, ktoré ovplyvňujú jej image. Teoretická časť je venovaná teoretickým poznatkom v tejto oblasti a vychádza z odbornej literatúry. V praktickej časti je najskôr uskutočnená analýza jednotlivých zložiek firemnej identity. Následne je vytvorený elektronický dotazník, ktorý je nástrojom pre tzv. exploračný výskum. Slúži k preskúmaniu štyroch výskumných otázok. Pre hlbšie pochopenie výsledkov z dotazníka, je uskutočnený i rozhovor so zamestnankyňou spoločnosti. Na základe výsledkov sú vyvodené návrhy a doporučenia na zlepšenie situácie. Výsledky diplomovej práce môžu byť podkladom k pochopeniu dôležitosti firemnej image a komunikácie pre obchodnú činnosť firiem. Kvalitná a dobre komunikovaná image totiž môže výrazne ovplyvniť spotrebiteľské správanie spoločnosti.