Mezigenerační soužití na pracovišti - Dostálková, Dominika; Legnerová, Kateřina, 1965-; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce má za cíl zjistit rozdíly mezi čtyřmi generacemi, které se nyní nachází na pracovním trhu. Jsou jimi generace Baby boomers, generace X, generace Y a nejmladší generace Z. Výzkum probíhal ve vybrané firmě, která se zabývá výrobou kancelářského nábytku. K naplnění cíle byla použita kvantitativní metoda, konkrétně dotazníkové šetření. Výzkumu se zúčastnilo 50 zaměstnanců dané firmy, z nichž nejvíce z generace Y. Z výzkumu vyplynulo, že lidem ve firmě napříč generacemi chybí jako benefit více dovolené, home-office a sick days. Lidé používají rozdílné formy komunikace, než jejich nadřízení a v práci je motivuje zejména dobrý kolektiv a náplň práce. Na závěr praktické části byly formulovány doporučení pro firmu a jejich manažery, jak s těmito rozdíly pracovat a využít je ke spokojenosti a motivaci zaměstnanců.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses