Benchmarking finanční výkonnosti Avast Software s. r. o. před a po akvizici - Kuzmina, Anastasiia; Neumaierová, Inka, 1960-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Jednou z největší akvizic v Česku během posledních pěti let byla akvizice skupiny AVG Technologies firmou Avast Software s.r.o. v roce 2016. Cílem této práce je zhodnocení dopadů akvizice firmy AVG Technologies na finanční výkonnost podniku Avast Software s.r.o. pomocí benchmarkingu finančních ukazatelů před a po uskutečnění této akvizice. Benchmarking je proveden v letech 2014-2018 metodou INFA. Výzkumná otázka je, zda ekonomický zisk podniku Avast Software s.r.o. po akvizici AVG Technologies je vyšší než před tím. Metodologická část obsahuje vymezení hlavních pojmů daného tématu a jejich podstaty. Praktická část zahrnuje pohled na vznik ekonomického zisku Avast Software s.r.o. v jednotlivých letech a je zaměřená na srovnání vývoje finančních ukazatelů podniku s jejich vývojem v příslušném odvětví dle CZ-NACE. Do praktické části je rovněž zahrnuto srovnání vybraných položek firem Avast Software a AVG Technologies. V závěru jsou vyhodnoceny výsledky provedené analýzy, zodpovězena výzkumná otázka a navrženy doporučení pro zlepšení finanční situace Avast Software s.r.o. v budoucnu.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses