Investiční rozhodnutí z pohledu budoucího podnikání v oděvním průmyslu - Hermannová, Barbora (2020)
Diplomová práce se zabývá rozhodovacím procesem konkrétního investora. Práce poskytuje investorovi (franšízorovi) komplexní pohled na zhodnocení investiční příležitosti formou franšízy společně s vymezením základních pojmů související s franšízingovým podnikáním. Dále představuje a aplikuje SWOT analýzou, metody vyhodnocení investice a dopady kapitálové struktury na podnikání. Investiční příležitost je analyzována pomocí analýzy scénářů. Realistický, optimistický a pesimistický scénář danou investiční příležitost doporučují k realizaci. Závěr práce tvoří návrh konkretizovaného podnikatelského záměru.