Investiční rozhodnutí z pohledu budoucího podnikání v oděvním průmyslu - Hermannová, Barbora; Brabenec, Tomáš; Dvořák, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá rozhodovacím procesem konkrétního investora. Práce poskytuje investorovi (franšízorovi) komplexní pohled na zhodnocení investiční příležitosti formou franšízy společně s vymezením základních pojmů související s franšízingovým podnikáním. Dále představuje a aplikuje SWOT analýzou, metody vyhodnocení investice a dopady kapitálové struktury na podnikání. Investiční příležitost je analyzována pomocí analýzy scénářů. Realistický, optimistický a pesimistický scénář danou investiční příležitost doporučují k realizaci. Závěr práce tvoří návrh konkretizovaného podnikatelského záměru.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses