Míra korupce a ekonomická výkonnost - Sergeev, Vladimir; Soukupová, Jana; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce se věnuje problematice korupce a jejímu vlivu na změnuekonomické výkonnosti v případě vybraného vzorku zemí. Práce je členěna dodvou částí: první část představuje teoretický pohled na téma a vymezuje základnírysy, příčiny vzniku, důsledky a metodiky měření korupce. Druhá část práce jepraktická, jejím předmětem je korelační analýza mezi vybranými ukazatelivyjadřujícími hospodářskou výkonnost a míru korupce ve zkoumaných zemích.Cílem korelační analýzy je zjistit existenci a případný charakter vztahu mezizkorumpovaností státu a účinností jeho ekonomiky.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses