Návrh systému řízení pro kontinuální výrobu v novém podniku - Kučerová, Karolína; Pichanič, Mikuláš, 1942-; Staňková, Anna, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této diplomové práce je zmapovat procesy společnosti XY a promítnout jejich odraz do systému řízení a následně navrhnout vhodnou organizační strukturu. Tato práce má podnik seznámit s principy a nástroji Lean managementu a zejména s aplikaci nástroje Value Stream Mapping. Tyto nástroje pomůžou podniku při implementaci nového softwaru a spuštění plného dvousměnného provozu.Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Nejprve je teoreticky popsáno, co je to management, jaké jsou moderní přístupy managementu a jaké druhy organizačních struktur v současné době existují. Další část práce je věnována informačním systémům a průmyslu 4.0. Na závěr teoretické části je popsán Lean management a jeho nástroje, které se používají k mapování procesů SIPOC a Value Stream Mapping. V praktické části jsou nejprve uvedeny základní informace o podniku XY, následně popsány suroviny, které slouží kvýrobě betonových výrobků, a analýza výběru dodavatelů. Následně je popsán areál betonárky a výroba betonových výrobků. Dále je uveden sortiment výrobků, typičtí zákazníci společnosti a je provedena SWOT analýza. Dále je popsán software společnosti, který bude implementovat. Nejprve jsou zmapovány současné procesy společnosti při omezeném provozu pomocí SIPOC, procesního diagramu, flowchartu a Value Stream Map a následně je navržen budoucí stav těchto procesů po zavedení nového softwaru společnosti a plného provozu výroby. Poté, co byly zmapovány procesy, je následně navržen systém řízení společnosti a vhodná organizační struktura.
Vedoucí práce: Mikuláš Pichanič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses