Smart Mirror na platformě Raspberry Pi - Šamal, Jakub (2020)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s jednodeskovým počítačem Raspberry Pi a demonstrovat jeho využití na vytvořeném projektu chytrého zrcadla. Práce je rozdělena na dvě části, každá po čtyřech kapitolách.První část práce, teoretická, popisuje samotný počítač Raspberry Pi a jeho jednotlivé modely a jejich vývoj v historii. Dále je zmíněna problematika Open Source software, který je s tímto minipočítačem spjat, včetně ukázek známých a využívaných Open Source řešení. Blíže se práce věnuje platformě Magic Mirror, která dala vzneniknout celému projektu. V poslední kapitole teoretické části jsou detailně popsány jednotlivé komponenty, které byly pro výsledný projekt využity, včetně důvodů výběru.Druhá část práce, praktická, se nejprve zabývá zprovozněním minipočítače Raspberry Pi, instalací operačního systému a následnou instalací zmíněného software Magic Mirror. Dále se tato část věnuje modulům, které jsou stavebním kamenem Magic Mirror. Zde autor popisuje své úpravy a konfigurace. Další kapitola se věnuje stavbě samotného rámu a přípravě zrcadlového skla. Podoba výsledného produktu, včetně částky a porovnání s momentální nabídkou na trhu, je prezentována v kapitole poslední.