Syndrom vyhoření u sociálních pracovníků - Lichtenberková, Eliška; Král, Pavel; Ježková Petrů, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou syndromu vyhoření u sociálních pracovníků Ústeckého kraje a vymezuje faktory, které výskyt vyhoření ovlivňují. K jedné z nejrozšířenějších metod určení míry vyhoření patří dotazník MBI (Maslach Burnout Inventory), jenž byl použit současně s dotazníkem zaměřeným na faktory. Výzkum prokázal, že na míru vyhoření má vliv jak nízká podpora na pracovišti, tak i nadměrné pracovní a administrativní zatížení, nedostatek zaměstnanců, finanční ohodnocení, nedostatek výzev a změn, ale i mimopracovní aktivity, věk a délka praxe. Nicméně v souvislosti s pohlavím se tento vliv nepotvrdil.
Vedoucí práce: Pavel Král
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses