Etický pohled na personalizaci reklamy s využitím umělé inteligence - Steinbartová, Kamila; Sigmund, Tomáš; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce se zabývá posouzením etických faktorů personalizovaného marketingu s užitím umělé inteligence. Cílem práce je upozornit na faktory eticky nejproblematičtější. V práci jsou popsány formy personalizovaného marketingu a vysvětlena role umělé inteligence. Práce dále vysvětluje a diskutuje vybrané faktory etického marketingu. Data na rozbor byla získána z dotazníku, který byl vytvořen a distribuován autorkou. Výzkumu se účastnilo 220 náhodných uživatelů internetu. Výsledky zobrazují, jak na personalizovaný marketing pohlížejí uživatelé internetu jakožto zákazníci. Výstupem práce je pak interpretace výsledků výzkumu, které jsou srovnány s etickými faktory personalizovaného marketingu a tyto dále hodnoceny. Autorka v závěru stanovuje faktor eticky nejproblematičtější.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses