Analýza a měření vnitrofiremních dopravních toků společnosti HOPI s.r.o. - Hála, Michal (2020)
Tato diplomová práce se skládá ze dvou hlavních zkoumaných oblastí. Tou první je vnitrofiremní dopravní tok mezi huby Jažlovice a Prostějov, u něž dochází nejprve k popisu a analýze současného stavu především z hlediska používaných typů jízdních souprav, následně jsou identifikovány alternativní typy, jsou z nich sestaveny jednotlivé varianty skladeb přeprav reflektující denní přepravované množství, z nichž je následně vybrána a nákladově vyčíslena optimální varianta včetně kvantifikace úspory nákladů oproti současnému stavu. Druhou oblastí je vjezdová vrátnice hubu Jažlovice, pro kterou je navrhnuto zcela nové plně automatizované řešení sestavené z jednotlivých technologií a systémů, které mohou být v případě potřeby implementovány i samostatně.