Bikesharing v Praze v době pandemie - Machálek, Vojtěch; Andera, Michal, 1984-; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá využíváním bikesharingu v Praze během pandemické krize způsobené virovým onemocněním COVID-19. Cílem práce bylo zmapovat reakci trhu sdílených kol a pokusit se analyzovat důsledky vládních opatření ovlivňujících běžný chod státu i jeho občanů. Teoretická část popisuje vývoj a okolnosti provozování bikesharingu v Praze v kontextu pražské dopravy a sdílené mobility. Praktická část analyzuje současný stav, hodnotí změny v chování uživatelů a dopad pandemie na užívání bikesharingu v Praze. Výsledky podložené dotazníkovým šetřením a rozhovory se zástupci jednotlivých provozovatelů ukazují proměnu konkurenčního prostředí během období pandemie, nicméně nepotvrzují zásadní změny v četnosti užívání sdílených kol ani v motivaci uživatelů. V diskusi a závěru práce jsou zdůvodněny odpovědi na stanovené výzkumné otázky a zmíněna patřičná doporučení k dalšímu zkoumání této problematiky.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses