Optimalizace výroby v pivovaru - Slavíková, Silvie; Sekničková, Jana; Zýková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá úlohou lineárního programování s cílem optimalizace měsíční výroby v pivovaru. Data byla poskytnuta pivovarem Ossegg, který se zabývá výrobou pěti druhů piva. Piva se vaří ve varnách o velikosti 15 hektolitrů a následně se stáčí do různých druhů nádob. Jedná se o přetlačované tanky, sudy a skleněné lahve. Tyto naplněné nádoby se liší velikostí, cenou i cílovou skupinou zákazníků, které jsou určeny. Cílem této práce je tedy naplánovat optimální strukturu výroby a následné naplnění nádob tak, aby byl maximalizován zisk, a přitom dodrženy všechny stanovené podmínky. Práce se dále zabývá některými formulacemi speciálních podmínek v optimalizačních modelech. Celý model byl řešen v systému na podporu modelování LINGO. Práce je prokládána i teoretickými částmi, aby i čtenář neznalý lineárního programování měl šanci problém pochopit.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses