Alternativní přístupy k testování statistických hypotéz - Kabátek, Jan (2020)
Tato práce se zabývá problémy s testováním statistických hypotéz a jejich možným řešením. Prvním cílem je vysvětlit rozdíl mezi statistickou významností a praktickou významností a poukázat na problémy, které z jejich libovolného zaměňování plynou. Druhým cílem je vysvětlit možné řešení těchto problémů a jeho názorná demonstrace. Tato demonstrace je také simulována v programovacím jazyku R.