Alternativní přístupy k testování statistických hypotéz - Kabátek, Jan; Malá, Ivana, 1962-; Čabla, Adam, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce se zabývá problémy s testováním statistických hypotéz a jejich možným řešením. Prvním cílem je vysvětlit rozdíl mezi statistickou významností a praktickou významností a poukázat na problémy, které z jejich libovolného zaměňování plynou. Druhým cílem je vysvětlit možné řešení těchto problémů a jeho názorná demonstrace. Tato demonstrace je také simulována v programovacím jazyku R.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses