Možnosti využití industriálního dědictví v hornické krajině Krušnohoří - Nizamova, Kristina; Kouba, Vojtěch, 1983-; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na vybrané industriální památky Krušných hor a možnosti využití jejich potenciálu pro rozvoj v česko-německém pohraničí. Představuje charakteristiky industriálního dědictví a srovnává jeho ochranu v České republice a ve světě. Věnuje se hornickému regionu Krušnohoří, jeho historickému vývoji a jeho významu z hlediska industriálního dědictví. Představuje vybrané industriální památky, které se v Krušnohoří nalézají, popisuje jejich vznik a současný stav, přináší statistiku jejich návštěvnosti, zdroje financování a možnosti zlepšení jejich prezentace. Cílem práce je na základě výsledků strukturovaných rozhovorů s klíčovými aktéry navrhnout možnosti budoucího využití těchto industriálních památek.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses