Stratégie ekologického marketingu a jeho vplyv na nákupné správanie zákazníkov. - Rajnohová, Natália (2020)
Hlavným cieľom práce je návrh možností využitia ekologického marketingu ako nástroju stratégie firmy so zameraním na predstaviteľov generácie Y, žijúcej v Českej Republike. Práca bližšie popisuje informácie o ekologickom nákupnom správaní a demografické rozdiely u predstaviteľov tejto skupiny. Výskum bol spracovaný na viac ako 400 účastníkov a overený pomocou štatistických výskumných metód. Bola zistená odlišnosť u demografických faktorov pohlavia a výšky dosiahnutého vzdelania v rámci ekologického povedomia reflektovaného v nákupnom správaní. Odlišnosť sa nepotvrdila pri demografickom faktore veku a príjmu. Na základe výsledkov práce boli pre spoločnosti odporučené konkrétne možnosti využitia ekologického marketingu so zameraním na skúmanú skupinu. Výsledky práce poskytujú cenné zistenia pre ďalšie akademické a praktické využitie v dobe rastúcej dôležitosti problematiky životného prostredia.