Stratégie ekologického marketingu a jeho vplyv na nákupné správanie zákazníkov. - Rajnohová, Natália; Špička, Jindřich, 1981-; Karlíček, Miroslav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Hlavným cieľom práce je návrh možností využitia ekologického marketingu ako nástroju stratégie firmy so zameraním na predstaviteľov generácie Y, žijúcej v Českej Republike. Práca bližšie popisuje informácie o ekologickom nákupnom správaní a demografické rozdiely u predstaviteľov tejto skupiny. Výskum bol spracovaný na viac ako 400 účastníkov a overený pomocou štatistických výskumných metód. Bola zistená odlišnosť u demografických faktorov pohlavia a výšky dosiahnutého vzdelania v rámci ekologického povedomia reflektovaného v nákupnom správaní. Odlišnosť sa nepotvrdila pri demografickom faktore veku a príjmu. Na základe výsledkov práce boli pre spoločnosti odporučené konkrétne možnosti využitia ekologického marketingu so zameraním na skúmanú skupinu. Výsledky práce poskytujú cenné zistenia pre ďalšie akademické a praktické využitie v dobe rastúcej dôležitosti problematiky životného prostredia.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses