Špecifiká marketingu veľkoobchodov so zameraním na súčasné marketingové trendy B2B prostredia - Gondek, Denis; Machek, Martin; Řehák, Ivo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práca sa zaoberá špecifikami v marketingovej činnosti veľkoobchodov v Českej republike a v zahraničí a zároveň zhodnotením vybranej veľkoobchodnej spoločnosti podnikajúcej v sektore stavebníctva so zameraním sa na súčasné marketingové trendy B2B prostredia. Prvá časť práce sa sústredí na teoretické vymedzenie špecifík a marketingových trendov veľkoobchodov v zahraničí a v Českej republike na základe prevedenej rešerše zahraničnej a českej literatúry a výskumov. Druhá časť diplomovej práce je venovaná analýze českého a slovenského stavebného trhu. Táto analýza je zrealizovaná na základe kvantitatívneho výskumu, ktorého otázky sú koncipované z literárnej rešerše spracovanej v prvej časti práce. Následne je predstavená veľkoobchodná spoločnosť HASOFT – VELKOOBCHOD, s. r. o. a jej pôsobenie v podmienkach českého a slovenského stavebného trhu. V rámci tejto časti je tiež zanalyzovaná jej marketingová a predajná činnosť z hľadiska zamerania sa na súčasné marketingové trendy B2B prostredia. Analýza je uskutočnená prostredníctvom získaných dát z osobných rozhovorov s kľúčovými zamestnancami spoločnosti. Cieľom diplomovej práce je na základe získaných poznatkov a analýz súčasného nastavenia českého a slovenského trhu a marketingovej a predajnej činnosti vybranej spoločnosti, navrhnúť jej marketingovú optimalizáciu a zároveň priniesť návrhy na jej zlepšenie.
Vedoucí práce: Martin Machek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses