Efektivita využití didaktických her ve výuce účetnictví na středních školách - Molnárová, Lucie; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Berková, Kateřina, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tématem práce je efektivita využití didaktických her ve výuce účetnictví na středních školách. Cílem bylo zjistit, zda využití této aktivizační metody bude mít dopad na získané odborné znalosti a dovednosti žáků. Pro měření tohoto dopadu jsem zvolila přístup aplikovaného výzkumu. Testované subjekty (žáky středních škol) jsem rozdělila do dvou skupin – skupina vyučována didaktickou hrou a kontrolní skupina vyučována klasickou frontální výukou. Oběma skupinám byl následně zadán test stejného znění. Vyhodnocení dopadu vyučovací metody na získané odborné znalosti, bylo dále prováděno na základě výsledků tohoto testu. Z výzkumu vyplynulo, že spojitost metody a výsledku vyučování není zcela zřejmá, ale dílčí výsledky vykázaly jiné zajímavé spojitosti, jako například vazbu mezi motivací studentů a využitou vyučovací metodou. V závěru práce uvádím komplexní zhodnocení provedeného výzkumu a jeho výsledků.
Vedoucí práce: David Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses