Analýza marketingové komunikace značky Philips - Hanušová, Daniela (2020)
Diplomová práce se zabývá analýzou marketingové komunikace značky Philips v České republice, přičemž hlavním cílem práce je zjistit její efektivitu. Na základě této analýzy jsou poté navržena doporučení pro její zkvalitnění. Součástí práce je představení značky Philips a její divize malých domácích spotřebičů. Dále se práce soustředí na analýzu jednotlivých nástrojů marketingové komunikace, které značka na českém trhu využívá, ať už prostřednictvím vlastních platforem, nebo ve spolupráci s obchodními partnery. Další částí práce je analýza konkurence, která v jednotlivých segmentech působí. Prostřednictvím kvantitativního šetření v podobě dotazníku byl také zjišťován postoj spotřebitelů ke značce, jejím produktům a marketingové komunikaci. Výsledky práce jsou formulovány pomocí doporučení, která společnost může do své marketingové komunikace aplikovat.