Segmentace trhu vybrané kategorie zdravotnických prostředků - Gorolová, Pavlína (2020)
Diplomová práce má za cíl odkrytí segmentů na trhu zdravotnických prostředků v České republice. Konkrétně se jedná o antikoncepční prostředky jež se dělí na hormonální a nehormonální antikoncepci. Segmenty budou odkryty dle jejich charakteristik, které je buď vzájemně připodobní nebo odliší. Nakonec bude navrženo vhodné marketingové doporučení. V teoretické části jsou popsány důležité pojmy a charakteristiky spotřebního chování, segmentace trhu, tržního zacílení, způsobu zaměření, marketingového výzkumu a trhu antikoncepčních prostředků. V metodické části je popsán způsob primárního a sekundárního výzkumu, který je použit pro tuto diplomovou práci. Praktická část je sestavena ze sekundárního a primárního výzkumu, na základě kterého bylo odkryto pět segmentů, jež jsou dále rozvíjeny. Na závěr diplomová práce zahrnuje návrh vhodných marketingových přístupů.