Faktory motivující vysokoškolské studenty pro práci v dobrovolnických organizacích - Klouček, Martin; Palíšková, Marcela, 1961-; Šmíd, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou faktorů, které motivují vysokoškolské studenty pracovat v dobrovolnických organizacích. V teoretické části jsou popsány některé základní pojmy související s osobností jedince, motivací a dobrovolnictvím. Praktická část navazuje na tu předchozí. Obsahuje dotazníkové šetření, které proběhlo mezi studenty vysokých škol. Dotazník se konkrétně zaměřuje na studenty, kteří působí ve školních spolcích. Hlavním cílem práce je identifikovat motivační faktory studentů, zdali se setkali s některými překážkami před nebo při výkonu dobrovolnictví a zjistit, jestli existují některé osobnostní rysy, které by byly pro tyto studenty typické. Přínos práce spočívá ve vytvoření doporučení pro školní spolek ESN VSE Prague působící na Vysoké škole ekonomické v Praze. Tato doporučení budou zaměřena především na komunikaci směrem k novým potenciálním zájemcům.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses