Deepfake - Záruba, Tomáš; Svoboda, Jaroslav; Zamazal, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Práce uvádí historické příklady dezinformací, popisuje vývoj dezinformačních metod a metod pro manipulaci s multimediálními záznamy obecně. Popisuje zejména nejnovější technologii, která přichází na tuto scénu – umělá inteligence používaná pro manipulaci s fotografiemi, videi a zvukem neboli deepfake. V práci jsou popsány využití a hrozby této technologie. Současné možnosti deepfake technologie jsou demonstrovány skrze video, na kterém je zaměněn obličej původní osoby za osobu, která ve videu původně nefigurovala. Toho je dosaženo za použití aplikace Faceswap, která za tímto účelem používá neuronové sítě.
Vedoucí práce: Jaroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses