Analýza trhu ubytovacích zařízení v Praze - Voska, Martin; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Práce analyzuje trh ubytovacích zařízení v Praze s následným zaměřením na čtyřhvězdičková zařízení na Praze 1. Do tohoto kontextu je následně uveden konkrétní hotel z této lokality, přičemž cílem práce je zejména zhodnocení jeho postavení na trhu. Mimo jiné jde i o vytvoření doporučení k udržení či vylepšení tohoto postavení. K dosažení cíle bylo využito několik metod strategické analýzy. Jedná se především o PEST analýzu, model Porterových pěti sil či interní VRIO analýzu na kterou následně navazuje finanční analýza hotelu. Závěry všech zjištění poté shrnuje SWOT analýza, která poukazuje na silné a slabé stránky hotelu či na příležitosti a hrozby působící na subjekt zvenčí. V poslední částí práce se vyskytují konkrétní strategická doporučení, která mohou pomoci hotelu v upevnění působnosti na trhu. Vzhledem k tomu, že se práce zaměřuje i na vnější prostředí, je využitelná i pro ostatní subjekty nacházející se na tomto trhu či nově na něj vstupující.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses