Analýza dopravní infrastruktury v okolí Strategické průmyslové zóny Kvasiny – Solnice - Švorc, Michal (2020)
Cílem diplomové práce je provést analýzu dopravní infrastruktury v okolí Strategické průmyslové zóny Kvasiny – Solnice. Poukázat na současné a potenciální problémy v oblasti dopravy, které mohou limitovat další rozvoj průmyslové zóny a navrhnout způsobv jejich řešení. Práce je rozdělena na tři části. První část se teoreticky zabývá dopravními obory a následně analyzuje stav jejich infrastruktur na území České republiky. V praktické části je nejprve proveden stručný popis dopravní infrastruktury v Královehradeckém kraji, na který již navazuje analýza dopravní situace ve vybrané strategické průmyslové zóně. Praktická část ústí do SWOT analýzy, na jejichž základě autor navrhl možná opatření k identifikovaným problémům.