Aplikace reformních změn dle Komise pro spravedlivé důchody na penzijní systém České republiky v období 2015-2019 - Koukalová, Nikola; Štípek, Vladimír, 1986-; Kozák, Jan, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Cílem bakalářské práce je aplikace reformních změn dle Komise pro spravedlivé důchody na penzijní systém České republiky mezi lety 2015 a 2019 a následné zhodnocení dopadů těchto změn v rámci tří variant (Spravedlivá, Technická, Úsporná) pro stát a pro jednotlivce. Práce přináší ucelený přehled teoretických znalostí o penzijních systémech a charakterizuje stávající a navrhovaný penzijní systém České republiky. V praktické části je provedena analýza současného systému České republiky, následně je použita metoda modelových penzistů a na závěr jsou zhodnoceny dopady reformních změn pro stát. Práce dochází k závěru, že Spravedlivá varianta reformy by byla výhodná především pro pečující osoby a zároveň by stát byl schopen tuto variantu v letech 2018 a 2019 zafinancovat přebytkem na účtu důchodového pojištění.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses