Zpětná vazba jako manažerský nástroj - Baumruková, Tereza (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou zpětné vazby. Hlavním cílem této diplomové práce je formulovat doporučení pro ty, kteří zpětnou vazbu poskytují a chtějí ji poskytovat co nejefektivněji. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá vymezením tématiky zpětné vazby, tím, jak vypadá efektivní zpětná vazba nebo metodami, které lze při poskytování zpětné vazby využít. Praktická část je prováděna metodou kvalitativního výzkumu, konkrétně metodou polostrukturovaných hloubkových rozhovorů se sedmi účastníky na dané téma. Výzkum se zaměřuje na 4 oblasti – vnímání zpětné vazby, praktickou zkušenost se zpětnou vazbu, pocity během zpětné vazby a metody používané při zpětné vazbě. Následně jsou data zanalyzována a poté jsou zjištěné výsledky interpretovány.