Strategická analýza společnosti Moira CZ, a.s. - Hudcová, Terezie; Špička, Jindřich, 1981-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářská práce je analyzovat současnou situaci společnosti Moira CZ, a.s. a navrhnout efektivní a vhodnou firemní strategii. Práce se člení na teoretickou a praktickou část. Teoreticko-metodologická část se zabývá nástroji strategické analýzy, mezi které patří Porterův model pěti konkurenčních sil, matice McKinsey, SWOT analýza a matice TOWS. Následuje výčet nástrojů finanční analýzy, jako jsou rozdílové a poměrové ukazatele likvidity, rentability, aktivity a zadluženosti. Praktická část aplikuje teoretické poznatky na situaci společnosti Moira CZ, a.s.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses