Projevy Hofstedeho kulturních dimenzí ve spotřebě jednorázových plastů - Soukupová, Marie; Chytková, Zuzana; Pašmik, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce se zabývá projevy chování ve spotřebě jednorázových plastů. Cílem je popsat projevy Hofstedeho kulturních dimenzí, zejména dimenze individualismu a kolektivismu. Výzkum je proveden pomocí triangulace kvalitativních metod, konkrétně neformálními rozhovory a pozorováním na farmářských trzích v Austrálii. Tato země, která se řadí mezi nevíce multikulturní země na světě, byla vybrána za účelem lepšího porozumění chování a postojů k environmentální problematice v různých etnických skupinách. Výsledky výzkumu podporují některé teorie vlivu restriktivních opatření a zároveň doplňují další faktory, které mají na spotřebu vliv. Studie tak nabízí zajímavý pohled na kulturní odlišnosti ve vztahu k jednorázovým plastům a v závěru práce také poskytuje doporučení pro tvůrce politik v environmentální oblasti.
Vedoucí práce: Zuzana Chytková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses