Strategická analýza SP Distribuce s.r.o - Balcarová, Sabina; Štamfestová, Petra, 1984-; Kubíčková, Klára, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářské práce je vypracování strategické analýzy společnosti SP Distribuce s.r.o. a navržení strategických doporučení pro zlepšení jejího řízení v budoucnu. Práci tvoří teoretická a praktická část. V teoretické části jsou popsány jednotlivé strategické analýzy včetně jejich významu a způsobu zpracování a základní pojmy s ní související. Následně v praktické části jsou tyto analýzy praktikovány na mnou vybranou společnost. Praktická část obsahuje představení společnosti, analýzu makrookolí, která je provedena PESTLE analýzou, analýzu mikrookolí využitím Porterova modelu pěti sil, analýzu vnitřních zdrojů společnosti, jejíž součástí je VRIO analýza, portfolio analýza a finanční analýza. Poslední provedenou analýzou je SWOT analýza, ve které jsou shrnuty příležitosti, které může podnik využít a hrozby, které by se měl snažit eliminovat. Součástí je také shrnutí silných a slabých stránek podniku.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses