Zdanění sportovců s mezinárodním aspektem - Roubíčková, Petra (2020)
Obsahem diplomové práce je pojednání o zdanění sportovců s mezinárodním aspektem. Cílem práce je identifikovat hlavní problémy v současné praxi ve zdaňování profesionálních sportovců s přihlédnutím na příjmy získané v zahraničí.Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola analyzuje současný stav zdaňování sportovců na územní České republiky a možnostech zamezení dvojímu zdanění příjmu pocházející ze zahraniční sportovní činnosti. Druhá kapitola ve věnuje popisu mechanismu zdanění sportovců ve vybraných státech světa. Třetí a zároveň poslední kapitola obsahuje případovou studii složenou ze dvou příkladů, která má za úkol zjistit, jak je závislá míra zdanění na místě konání zahraniční sportovní akce, konkrétně v prostředí biatlonu.Po přečtení této diplomové práce by měl čtenář získat základní ucelenou představu o zdaňování profesionálních sportovců na území České republiky a ve vybraných státech světa a jak je ovlivněna míra zdanění zahraničních příjmů v závislosti na zemi zdroje příjmu.