Význam e-commerce na českém trhu krmiv pro psy a kočky - Nguyenová, Thi Kim Anh; Stříteský, Václav; Vašutová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem bakalářská práce je analýza současného stavu e-commerce na českém trhu krmiv pro psy a kočky a předpovědět jeho budoucí vývoj. Teoretická část se věnuje historii elektronického obchodu a jeho současnému rozšíření po celém světě. Je zde rovněž popsán celosvětový trh krmiv pro domácí mazlíčky a nejnovější trendy. Praktická část se zaměřuje na prodej psího a kočičího krmiva na internetu v České republice. V rámci sekundárního výzkumu byla zjištěna velikost trhu, identifikovaly se rozdíly mezi prodejem tradičního obchodu a e-commerce na základě věku zvířete, velikosti plemene, hmotnosti balení, speciálních potřeb a ceny. Následně prostřednictvím hloubkového rozhovoru s experty byla zjištěna vyspělost trhu, dále byla zhodnocena úroveň internetových obchodů a odhadl se další vývoj segmentu.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses