Využití formátu EPUB jako systému pro on-line nápovědu - Šafránek, Jakub; Kosek, Jiří, 1975-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumání možnosti využití formátu EPUB jako systému pro on-line nápovědu. V rámci práce bylo stanoveno několik dílčích cílů.Prvním z nich je prozkoumání existujících systémů pro on-line nápovědu a na základě tohoto průzkumu následná analýza požadavků, které by výsledná aplikace měla nezbytně splňovat a jak by mohla být v budoucnosti vylepšena, aby byla přehlednější a celkově uživatelsky přívětivější. Dalším dílčím cílem je analyzování třetí verze formátu EPUB a rozhodnutí, jestli jsou její možnosti dostačující pro tvorbu veškerých požadavků aplikace získaných v rámci prvního dílčího cíle. Pokud se tyto možnosti ukáží jako nedostačující, je v této práci navrženo a popsáno, jakým způsobem formát EPUB rozšířit, aby bylo jeho prostřednictvím možné dané požadavky splnit. Finální částí práce je implementace aplikace s využitím všech informací a vědomostí získaných výše uvedenými analýzami. Vytvořený kód programu i samotný proces implementace je v práci zdokumentován včetně popisu všech nastalých komplikací a jejich řešení.Na základě provedených analýz lze prohlásit, že třetí verze EPUBu s několika navrženými rozšířeními umožňuje realizaci všech nezbytných požadavků on-line nápovědy. Pro demonstraci je vytvořena ukázková webová aplikace postavená na čistém Javascriptu s využitím volně dostupných knihoven JSZip a highlight.js.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses