Stanovení převodní ceny v případě služeb s nízkou přidanou hodnotou - Dostálová, Šárka (2020)
Tato diplomová práce řeší oblast převodních cen se specifikací na převodní ceny v případě služeb s nízkou přidanou hodnotou. Cílem práce bylo analyzovat obvyklá rozpětí v rámci služeb s nízkou přidanou hodnotou a porovnat je s doporučovanými hodnotami Směrnicí OECD o převodních cenách pro nadnárodní podniky a daňové správy, Zprávy o vnitroskupinových službách s nízkou přidanou hodnotou publikované EU Joint Transfer Pricing Forum a Pokynem Generálního finančního ředitelství D-10. V závěru jsou shrnuty výsledky jednotlivých analýz služeb s nízkou přidanou hodnotou a bylo navrženo nové rozpětí doporučovaných hodnot v případě ziskových přirážek pro služby s nízkou přidanou hodnotou.