Stanovení převodní ceny v případě služeb s nízkou přidanou hodnotou - Dostálová, Šárka; Brabenec, Tomáš; Knopp, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce řeší oblast převodních cen se specifikací na převodní ceny v případě služeb s nízkou přidanou hodnotou. Cílem práce bylo analyzovat obvyklá rozpětí v rámci služeb s nízkou přidanou hodnotou a porovnat je s doporučovanými hodnotami Směrnicí OECD o převodních cenách pro nadnárodní podniky a daňové správy, Zprávy o vnitroskupinových službách s nízkou přidanou hodnotou publikované EU Joint Transfer Pricing Forum a Pokynem Generálního finančního ředitelství D-10. V závěru jsou shrnuty výsledky jednotlivých analýz služeb s nízkou přidanou hodnotou a bylo navrženo nové rozpětí doporučovaných hodnot v případě ziskových přirážek pro služby s nízkou přidanou hodnotou.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses